Rybičky plněné Nivou

Slané pečivo Doba přípravy: asi 4O minut + zadělání a kynutí těsta 8 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: asi 4O minut + zadělání a kynutí těsta 8 názorů

Suroviny asi 16 ks

300 g prosáté hladké mouky
sůl
1/2 kostky droždí
200 ml vlahého mléka
50 ml oleje
Náplň:
2 trojúhelníky Nivy
vajíčko na potření
sezam na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme ho trochou vlahého mléka. Počkáme až vzejde, pak přidáme olej a mléko, do kterého zamícháme sůl. Vše propracujeme bez přidání další mouky. Propracováváme tak dlouho, dokud se těsto nelepí mísy. Necháme vykynout.

  2. Pak těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverce. Na jednu polovinu našikmo dáme nastrouhanou Nivu a přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme a rohy přehneme přes sebe (ocásek),. Pak protější roh trochu rozřízneme, aby vznikla tlamička. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a jako oko použijeme rozinku.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. asi 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Toto pečivo dělám i plněné masem.

Komentáře k receptu Rybičky plněné Nivou

Tématické fráze: rybycky v oleji s vajíčkem slane rybičky recepty rybičky