

Bramborový salát s řepou
Suroviny 4 porce
- 1 velká cibule
- sůl a pepř dle chuti
- 100 g plnotučné hořčice
- 400 g červené řepy (uvařená doměkka, oloupaná)
- 2-3 vařená vejce
- 250 g majonézy nebo zakysané smetany (lze kombinovat)
- 200 g nakládaných okurek
- 700 g vařených oloupaných brambor
Postup přípravy receptu
Vařené brambory, řepu a vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, jemně krájenou cibuli a okurku tam také přidáme. Přidáme hořčici a majolku (nebo zakysanou smetanu), osolíme a opepříme, dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na dvě hodiny proležet. Přilít můžeme podle hustoty salátu i trochu láku z okurek.
Podáváme tam, kde je vhodný i bramborový salát - s řízkem, karbanátky, sekanou, výborný je i sám o sobě, bez masa, jako hlavní jídlo či svačina.
Do salátu můžeme (není nutné) dle chuti, přidat i pokrájenou uzeninu, například Gothajský nebo šunkový salám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborový salát s řepou
-
Delam podobne,je moc dobry.Nekdy pridam opecenou slaninu.