Kachní prso se zeleninovými knedlíky

Suroviny 2 porce

2 kachní prsa
sůl a pepř
asi 1,5 dl červeného vína
hrst sušených brusinek
Zeleninové knedlíky:
150 g kedlubny
150 g mrkve
10 g tvrdého sýra
3 vejce
sůl
tuk na vymazání misek

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařežeme do mřížky a do mezer vetřeme sůl a pepř. Vložíme na suchou pánev kůží dolů a opékame z obou stran asi 6 minut. Pak prsa zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 15 minut do teplé trouby.

  2. Sádlo z pánve trochu odlijeme, šťávu vysmahneme, zalijeme červeným vínem a přidáme brusinky. Necháme víno odpařit.

  3. Kedlubnu a mrkev nastrouháme na jemno, osolíme a vymačkáme vodu. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutky, vše důkladně promícháme a přidáme tuhý sníh. Malé zapékací misky (jako na suflé) vymažeme tukem a naplníme směsí. Pečeme v mikrovlnné troubě asi 7-10 minut.

  4. Podáváme s červeným zelím.

Poznámka od kuchařky

Tento recept se hodí do dělené stravy, do zvířátkové skupiny. Volný graf vzhledem k brusinkám.

Komentáře k receptu Kachní prso se zeleninovými knedlíky

Tématické fráze: kachní prsa dietně zeleninové knedlíky dietní kachní prsa zeleninový knedlík kachní prso na zelenině recept kachní prso s kůží