Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 116 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,40 g |
Tuky | 18,54 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 36,50 g |
Postup přípravy
Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Krok 2: Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi. Pokud je klobása hodně tučná, nemusíme dávat ani tuk na smažení. Klobásu vyndáme stranou a na pánvi po klobáse si uděláme jíšku. Pokud je na pánvi málo tuku, přidáme jednu dvě lžičky oleje (sádla) a ty zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a osmažit dorůžova. Krok 3: Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích. Krok 4: Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky. Krok 5: Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uvařit i na kostičky pokrájené dvě tři brambory.
Zveřejněno 4. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí - zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ggp
Moje poznámka
Dušené zelí - zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ggp
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Barunka1 před 11 minutami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 32 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 53 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 56 minutami
Africké kuře
Hypnos před 58 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 59 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 1 hodinou
Pizza Valencia
Alena194 před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 1 hodinou
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 2 hodinami
Tématické fráze:
zadělavané zelí,
zadelavane kysané zelí,
moravské zadělávané zelí,
jak dochutit zelí,
jak ochutit zelí,
zadělávané červené zelí,
jak ochutit kysane zeli,
jak ochutit červené zelí,
jak připravit hlávkové zelí,
zadělávané zelí recepty,
jíška do zelí,
zadelavane hlavkove zeli,
jak připravit zelí,
recept zadělávané zelí,
jak dochutit červené zelí,
recept na zadělávané zelí,
jak dochutit kysané zelí,
zadělávané moravské zelí,
zelí zadělávané,
zadělávané bílé zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
cibule,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
vývar,
mouka hladká,
klobása papriková
Komentáře (2)