

Sněhový dezert vařený v hrníčku
Suroviny 2 porce
- 6-8 bílků
- 2-3 lžíce medu
- 200 g mletých mandlí
- 100 g mletého kokosu
- 1/4 lžičky jedlé sody
- Na ozdobu:
- kysaná smetana
- agávový sirup
Postup přípravy receptu
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka do něj postupně vmícháme ostatní přísady a směs dáme do hrníčků.
Hrníčky postavíme do kastrolu s vodou tak, aby voda sahala do půlky oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, necháme asi 15 minut. Pak hrnky vyjmeme a necháme vychladnout.
Ozdobíme kysanou smetanou a sirupem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sněhový dezert vařený v hrníčku
K receptu nejsou žádné komentáře.