Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víkendová snídaně

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Porce: 6 placek

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 979 kJ /
1 668 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,80 g
Sůl10,00 g
Sacharidy340,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer dáme do pečky vodu, směs a zapneme program Těsto s odloženým startem tak, aby bylo hotovo v době, kdy budeme asi vstávat. Krok 2: Ráno vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme placku velikou asi jako 1-1,5 dlaně. Uložíme na plech a ještě chvíli necháme kynout. Krok 3: Pak každou placku potřeme vejcem a obložíme plátky cibule, anglické a sýra (nebo náplní podle vaší chutě) a dáme péct. Krok 4: Před podáním ozdobíme. Placky úžasně voní, jsou měkounké a zespodu křupavé.

Zveřejněno 3. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Dělávám tuhle naši oblíbenou snídani většinou o víkendu, kdy jsme doma všichni.

Ten, kdo pekárnu nemá, si těsto zadělá večer a přikryté v míse ho dá přes noc do ledničky.

Přesto, že bude v chladnu, do rána krásně vykyne. Další postup je stejný, jako v receptu.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Víkendová snídaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lAR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Víkendová snídaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Samozřejmě letí bodík :yes: :yes: a to velký. Poprvé jsem vyzkoušela odložený start a to mám pekárnu už několik let, že :-8 Opravdu stačí těch 20 minut co píše Iva. Placka je upečená a sýr se nespálí. A ta vůně... Dala jsem na placku i hořčici a bylo to pikantní :-p Nedělám naposledy ;-)

:-8 můžu k tobě na snídani:-? vypadá totiž fantasticky;-):-p:-):yes::yes:

Cathleen:-)díky;-)

Jéé - tuhle směs mám ve skříni ;-)

Miri, pytlík se směsí vyfotím během dne:yes:
Hello, sýr opravdu hned, vkládám do trouby rozpálené na 200°C, po chvilince zmírním na 170°C a peču....nooo, ať nelžu, nevím úplně přesně - 15- max.! 20min. Sýr se rozhodně nepřipálí, dělám tak i sýrové bulky - hned před vložením do trouby je pomažu vejcem a posypu sýrem, strouhaným na silnější nudličky. A bulky se pečou 20-25min a sýr se nepřipaluje.:-)Dlouholetá zkušenost....

Skutečně se tam ten sýr dává hned? A nepřipálí se během pečení? Přece jen ty placky se budou péct asi půl hodiny, né?

Cathleen:-)moc lákavé:-p,hnedle bych si jeden dala;-).Jen nevím nevím,jestli by to u nás bylo za snídani:-(.Můj manžel když zjistí že si ráno přivstanu jen kvůli těstu v pečce tak "remcá" proč radši ještě nespím,že toho mám přes den sama dost,že jsem pak utahaná(tím to ale není;-)),aj...Tak zkusím za večeři a třeba přijde z jeho strany i pochvala:-D.Z mojí jde už teď za pěkný nápad,přikládám šestou boďku a jdu si něco uklohnit:-S;-):-D.Jo a oblíbené to jistí,ale to asi víš;-)
Jen mám prosbu mohla bys šupnou foto krabice?Vypadá to jako kmínový:-O.Tak že bych ho udělala z tý mojí Šumavy:-)

Tak to je zase nádhera. Měla bych s tím jediný problém - ještě jsem se neodhodlala využít funkci odložený START :-D:-D. Musím se vybičovat.
Cathleen :yes::yes::yes: +;-)

O víkendu k nám má přijet rodina z Čech,takže to vypadá na nedělní snídaní.:-):-)Díky za ispiraci a posílám bodík.

moooc pěkné, že bych zadělala o víkendu ;-):yes:+

Jasně, mám to tam, už jsem se na to dívala a dík za informaci;-)

Jani, směsi kupuju v Lídlu, když jsou v akci, stojí kilovka asi 26kč, mimo akci, myslím, 35kč. A odložstart budeš mít určo popsán v návodu.;-)

Skvělý nápad :yes:

cathleen to se ti zas něco povedlo:-O. Mám 2 problémy. Za prvé jsem si v Albertu, ani v Bille nevšimla té směsi na chleba, ikdyž se o nich hodně mluví a vím, že teda můžu použít i nějaké jiné těsto na chleba. No a za druhé, ještě nevím, jak se dává ten odložený start:-/, ale určitě to prostuduji a ty máš plus, jako vždy, protože je na co se dívat:-):yes::yes:+

davam do oblubenych..na slovensku, kde nas bude ako hadov, to vyskusam

Tématické fráze:
snidaně, nápady na snídaně, nedělní snídaně, snídaně nápady, víkendové pečení, nápady na snídani, snidane napady recepty, snídaně foto, albert snídaně, snidane napad, napady snidane, albert chlebové směsi, jak upect chleba v troube s odlozenym startem, báječná snídaně, skvělé snidaně recept, snídaně recepty, foto snídaní, navod na venecek z pecek, chleba koupena smes, domácí křupavé bulky kynuté přes noc

Suroviny:
směs chlebová, voda, cibule, slanina anglická, sýr tvrdý, zelenina

Přidat fotografie receptu