Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

10. 3. 2018 18:20

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 360 kJ / 1 281 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy287,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vtip je v tom, že při pečení se kuře nekoupe v tuku, vypeče se tedy do křupava a všechna ta dobrota kape do brambor.

Připadlo mi důležité ukázat fotku jak vypadá kuře "na motýla"(USA) či na "žábu (Francie). Chuť křupavé kůrky a brambor se šťávou se na fotce jaksi nepozná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Drobek Drobek

20. 3. 2018 14:13

casino: Předběhli jste Ameriku a nejen v té trojkombinaci. Například taky v mobilních telefonech, navzdory Applu. Chápu že Amerika je velká, chápu, že jsou mezi městy vzdálenosti přímo obrovské. Ale když je mezi signály mezera 40 km tak to je dost. Tady se rozčilujeme, že v metru není signál, tam ho ztratím pod dálničním mostem nebo ve výtahu.
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku!:yes: A taky to, že lednice má mrazák dole a to kam lezu pořád nahoře. A.....

hospodyne

20. 3. 2018 13:30

casino: :-):-)to mi spadl kámen ze srdce - myslela jsem, že jen já neumím " cvíboch" v HV upéci!! A nejen ten.

casino casino

20. 3. 2018 12:53

Drobek:
OT:-K
Netvrdím, že jsme tady objevili Ameriku:-) ale zdá se, že aspoň v něčem jsme ji předehnali:-D Klasická trouba + horkovzduch (HV) + gril v jedné bedně je v ČR obvyklá trojkombinace :-)
***
HV používám běžně k rychlému vyhřátí trouby...
Pak, až na výjimky, je šumák zda HV ano či ne. Dokonce mám ověřeno, že při pečení s HV není teplota o 20°C vyšší jak se zhusta rádo píše8-( Jj, doba pečení může být kratší.
Říká se, že HV je vhodný pro pečení několika plechů současně... Mně se to neosvědčilo! Na plechách byla "hluchá" místa a než plechy rotovat a ještě otáčet, tak raději peču po jednom
Faktorů ovlivňujících pečení je celá řada: tvar plechu, hloubka plechu, otvory po stranách plechu a samozřejmě tloušťka "buchty".
Pokud "peču káču na pekáču" :-) který se zadeklovaný vejde výškově pouze na spodní patro, pak je lepší pustit HV (sníží se riziko připálení od spodního či horního tělesa). Při pečení na plechu s alobalem platí dvojnásob!
Nejlépe se trouba otestuje při pečení cvibochu (vysušení tady neřeším) - lehce se dá vychytat výškové umístění plechu v troubě a zda s HV či bez HV
No, co mi ale hlava nebere je, že i na HV je piškot přicmoudlý někdy u dvířek a jindy u fučáku :-O:-D

Drobek Drobek

20. 3. 2018 11:50

zizala: Peču v horkovzduchu vše, jsme jen dva a velká trouba se skoro nepoužívá. A tak kombinace MW + gril + malá horkovzdušná je jediné co u nás jede běžně.

Drobek Drobek

20. 3. 2018 11:44

Dajda: Já to neslyšel ;-) a tak v horkovzduchu peču všechno. Zvlášť když už jsme jen dva tak velkou troubu využiju jen zřídka, v permanenci je u nás kombinace MW + horkovzduch + gril.

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2018 11:03

Drobek: Brambory jsem dělala jinak, protože jsem řešila spíš maso. Ale upřímně - obávám se, že brambory nastrouhané na tenké plátky by se spálily, v mojí troubě a při vyšší teplotě rozhodně.
Peču bez horkovzduchu všechno, i když moje trouba tuhle možnost má. Možná je to jen tím, že s ním neumím pořádně zacházet, ale mně se neosvědčil. Horkovzduch vlastně pouštím jen na zčervenání hranolek, protože je peču v troubě a třeba na kachnu nebo husu ke konci pečení. Na kuře jsem ho mohla chvíli pustit, nevzpomněla jsem si :-(

Dajda Dajda

20. 3. 2018 10:12

Drobek: V pravěku, a dokonce ani ve středověku teplovzdušné trouby neměli, to máte pravdu. Dnes je máme, ale někde jsem četla, že maso je lepší péci v normální troubě, protože horkovzduch maso vysušuje. :-O Nicméně netuším, zda je to pravda. 8-(

Drobek Drobek

20. 3. 2018 09:45

zizala: Otočení pekáčku mělo smysl v pravěku, když ještě nebyly teplovzdušné trouby. Recept je z Ameriky a tam ještě nejsou (!)
Nálev má jediný účel, prosolit kůži a cukr zkaramelizovat, pomůže hnědnutí a křupavění.
Fotka krásná, doufám že chutnalo.
V receptu je brambory nastrouhejte na plátky, a je to doslova, než jsem si pořídil mandolínu dělal jsem to na okurkovém struhadle na kolečka.
Ale jak vždycky říkám všem, je to tvá kuchyně a ty to budeš jíst. Tak co bych ti kecal do brambor :-p

zizala zizala (moderátorka)

18. 3. 2018 14:23

Ráda zkouším nové postupy. Předesílám, že mám rýmu jako trám, takže se musím spolehnout jen na vyjádření zbytku rodiny. Nálev na chuť masa ani kůže prý neměl vliv. Kůže byla křupavá, pekla jsem ale na nižší teplotu (230 °C) než je uvedeno v receptu, protože moje trouba peče o něco víc než je obvyklé. Nepochopila jsem větu o otáčení pekáčku, nic jsem neotáčela, pekla jsem celou dobu stejnoměrně. Děkuji za recept :-K, přidávám bod a fotku. Až budeš mít svoji, tuhle smaž, není nic moc :-(

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2018 13:36

Drobek: Díky, určitě vyzkouším :yes:

Drobek Drobek

11. 3. 2018 13:02

zizala: Zatím se mi nikdy nepřipálilo;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2018 12:34

Drobek: Ploché kuře peču podle Elizy https://www.toprecepty.cz/recept/4835-ploche-kure-... už docela dlouho, je moc dobré.

Tady mám ještě otázku - nemá ten cukr na kůži tendenci se při té vyšší teplotě připalovat?

Drobek Drobek

11. 3. 2018 11:46

casino: Milé casino, přestože víš všechno, dovolím si poznámku. Zde se nejedná o grilování, takže tvá poznámka vede úplně jinam. Vím, že za hodinu sůl do masa nepronikne, ale do kůže ano.
K marinování je něco navíc i zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Marinov%C3%A1n%C3%AD.
Ostatně to bys mohlo zavrhnout i utopence, různé čalamády a vlastně i znojemské okurky ;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2018 09:11

Jsem na to moc zvědavá, takže ukládám a mám tip na příští víkend. Máme rádi kuřecí maso s ovocem, takže případná nasládlá chuť masa nám vadit nebude. Děkuji :-)

Drobek Drobek

10. 3. 2018 23:40

bofinka: Až ji udělám bude.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak nejlepe upeci kuře jak upéci kuře recepty pro teplovzdušnou troubu kure kdyz se pece prsama nahoru pece se kure prsama dolu nebo nahoru kuře s bramborami do trouby recept krupava kuže kurete jak upéci dobré kuře jak upéci kuře v remosce pečené kuře s kuzickou brambory a kure do trouby kuře s krupavou recept kuře na na bramborách gold yukon brambory teplovzdušná trouba-recepty jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti ja upéci kuře obvyklá porce brambor jak nejiepe upeci kure jak na krupavou kurku kuřete

Suroviny: cukr, kuře, brambory, olej, olej olivový, brambory, pepř

TopRecepty.cz

Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kn8r