Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 360 kJ / 1 281 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g | 
| Tuky | 1,00 g | 
| Vláknina | 22,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 60 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 287,00 g | 
Postup přípravy
Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj „motýla“ (Položte ho na prsa (ne svoje!) a vystřihněte mu páteř). Potom ho obraťte prsy nahoru a pěstí mu natlučte, až se rozplácne).
Znova ho otočte, strčte mu pod kůži máslo a pěkně ho rozmasírujte mezi kůži a prsa, ta jsou totiž poněkud sušší. Osušte papírovou utěrkou. Krok 2: Brambory nastrouhejte na plátky, pekáček vyložte alobalem, postříkněte olejem, na to navrstvěte brambory, posolte a postříkněte olivovým olejem.
Navrch, na okraje pekáčku, dejte drátěnou mřížku, nebo tu co máte, na to kuře kůží nahoru. Krok 3: Pečte při 260°C asi 20 minut, až se kůžička začne barvit do hněda. Otočte pekáček a pečte dál, až teplota v prsou je 71°C, a ještě asi dalších 20 minut.
Pak kuře přendejte na prkýnko, vysušte přebytky tuku z brambor papírovou utěrkou.
Pekáček s bramborami otočte vzhůru nohama na další prkýnko nebo plech na pečení, a sloupněte z nich alobal. Tuk opět vysušte (nebo ne) utěrkou.
Zveřejněno 10. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
Moje poznámka
					 
				
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 48 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 51 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 2 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 6 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 6 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak nejlepe upeci kuře, 
						
						
							jak upéci kuře, 
						
						
							recepty pro teplovzdušnou troubu, 
						
						
							kure kdyz se pece prsama nahoru, 
						
						
							pece se kure prsama dolu nebo nahoru, 
						
						
							kuře s bramborami do trouby recept, 
						
						
							krupava kuže kurete, 
						
						
							jak upéci dobré kuře, 
						
						
							jak upéci kuře v remosce, 
						
						
							pečené kuře s kuzickou, 
						
						
							brambory a kure do trouby, 
						
						
							kuře s krupavou, 
						
						
							recept kuře na na bramborách, 
						
						
							gold yukon brambory, 
						
						
							teplovzdušná trouba-recepty, 
						
						
							jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti, 
						
						
							ja upéci kuře, 
						
						
							obvyklá porce brambor, 
						
						
							jak nejiepe upeci kure, 
						
						
							jak na krupavou kurku kuřete
						
					
						Suroviny:
						
							cukr, 
						
						
							kuře, 
						
						
							brambory, 
						
						
							olej, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							brambory, 
						
						
							pepř
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (23)
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku!