Křupavé kuře s kaštany

Tanicka Kuchařka: Tanicka

2 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

2 kuřecí prsa
300 g jedlých kaštanů
1 cuketa
kousek másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso jemně naklepeme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do hrnce dáme vařit trochu vody. Každý kaštan ve špičce nařízneme do kříže. Jakmile začne voda vřít, osolíme ji, dáme do ní kaštany a vaříme asi 8 minut.

  3. Poté je bereme z vody jeden po druhém, silou promneme v utěrce a pomocí nože opatrně oloupeme.

  4. Je potřeba je loupat horké – jakmile vychladnou, slupku z nich už nedostaneme. Vyloupané kaštany nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

  5. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme kuřecí prsa a rychle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené kaštany a po chvíli plátky cukety.

  6. Všechno dohromady restujeme asi 10 minut, občas promícháme, ale nepodléváme ani nepřikrýváme pokličkou – kuře by ztratilo křehkost a chutnalo by jak vařený hadr.

  7. Chvilku počkáme než cuketa změkne - jakmile je hotová, můžeme hned podávat. Takto upravené kuře nemá chybu – chutná jako sypané praženými oříšky..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Křupavé kuře s kaštany

Tématické fráze: křupavé kuře jak udělat křupavé kuře jak upéct křupavé kuře kuře na kaštanech recept na křupavé kuře recepty s jedlými kaštany jak loupat jedlé kaštany maso s jedlými kaštany co s jedlými kaštany kureci prsa s kastany kureci s jedlými kastany jedlé kaštany recept jak udělat křupavé prso kaštany pod maso recept na maso a kaštanů kuře pečené jedlé kaštany recepty pečené křupavé kuře jak na křupavé kuře pečené kuře s kaštany kureci prso s kastanovou omackou

Zapomněl/a jsem heslo