Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské podlesníky s podmáslím

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 3. 2018 18:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Našla jsem zde podobný recept, ale s jinými surovinami. Dříve se podlesníky dělaly nasucho na sporáku na plotně nebo na zelných listech a vždy bez vajec. Valašsko bylo chudý kraj. My je dnes smažíme na troše domácího sádla na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

22. 3. 2018 18:42

janulle:
K realizaci se patrně hned tak nepřinutím:-) takže doplňuji:
máti je pekla na plechu vcelku a až posléze je krájela na čtverce:-)

janulle

22. 3. 2018 17:00

Nedalo mi a vyzkoušela variantu z trouby. Musím uznat, že jsou lepší než z pánve a hlavně je to mnohem jednodušší udělat placičky na pomazaný pečící papír, než hlídat hustotu těsta při smažení na pánvi. Přidávám ještě foto a děkuji za tip:yes:

janulle

19. 3. 2018 09:26

Casino: Ano chutě opravdu neznají hranic;-) A tady to opravdu platí dvojnásob. Kyselo-slané podlesníky a k nim cukr a sladká smetana, bomba:-D

janulle

19. 3. 2018 09:24

Re: Annava Tak vidíte a já měla za to, že recept je původem z valach a přitom podlesníky znali i na karlovarsku:-O

casino

18. 3. 2018 22:05

janulle:
Buďte ráda za svá dítka:-) To moje maličkost, stran konzumace podlesníků, své rodičce podobné radosti moc nedopřála;-(
Jj, podlesníky posladku v troubě pečené znám důvěrně:-((
Zbaštím (vyjma jedné zelené byliny a římského kmínu na který si ale programově pomaloučku zvykám) všechno a tady jsem si vzpomněl na jídlo, které pro mě bylo tortura nejvyššího stupně 8-(
No, chutě prý se mění...:-)
Po desetiletích vyzkoušíme a uvidíme...:-D

Annava

18. 3. 2018 21:29

Tu sladkou variantu neznám,ten slaný recept mám od babičky z Mnichova,která byla v roce 1948 odsunuta z Karlovarska,takže chutě neznají hranic.

janulle

18. 3. 2018 20:12

Díky za komentáře, také mám recept od starousedlíků z valašska. Naše děcka milují hlavně tu sladkou variantu pocukrované a máčené ve sladké smetaně. Tak si ale dřív asi lidi neužívali;-( Jinak tu variantu z trouby určitě příště vyzkouším. :yes:

Annava

18. 3. 2018 19:30

Dělám zrovna tak,ale peču v troubě na papíru potřeném sádlem.Těsto nabírám lžící a rukou namočenou v kefíru tvaruji placky.Tento recept znám od babičky ,která tyto placky podávala ke guláši.

Blazenka

15. 3. 2018 18:37

určitě vyzkouším, brambory na jakýkoliv způsob mám ráda. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: valasske podlesniky podlesniky placky z podmáslí placky podlesníky recept na podlesniky podlesník recepty s podmáslím recepty podlesniky placky recept z podmáslí placky brambory podmáslí podlisník valašský podlesník recept na valašské podlesníky valašské podlesníky recept brambory podmasli recept toprecept podlesniky valasske koblížky recepty placka s z podmáslí valašské domácí bramborové placky placky s z podmáslí

Suroviny: brambory, podmáslí, mouka polohrubá, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Valašské podlesníky s podmáslím

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jgyv