Podlesníky z jogurtu na sladko i na slano

hosta Kuchařka: hosta

Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

cca 500 g brambor
1 vejce
200 ml bílého jogurtu
cca 100-150 ml mléka
1 vejce
sůl
cca 150-200 g polohrubé mouky
--------
9 listů hlávkového zelí
lžíce sádla
zakysaná smetana
sušený česnek
džem
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, zchladlé oloupeme a nastrouháme. Promícháme s jogurtem, mlékem, vejcem, dostatečně osolíme a přidáváme mouku tak, abychom získali těsto asi jako na bramboráky. V případě potřeby můžete rozředit ještě mlékem či jogurtem nebo zahustit moukou.

  2. Zapneme troubu na 200 st.C. Plech vyložíme pečícím papírem, trošku vymažeme rozehřátým sádlem. Na plech rozložíme zelné listy jako misky a taky je můžeme - ale jen lehounce - mašlovačkou vymáznout. Potom lžící rozdělíme těsto do listů, roztáhneme do stran - pomohla jsem si mokrou rukou :D.

  3. Pečeme asi 25-30 minut, až se začnou přečnívající listy zelí trochu připalovat - a vonět. Vyndáme plech z trouby - a pokud se vám zdá, že je spodní strana placek málo dopečená, otočíme je již vyndané z listů na plechu a chvíli dopečeme. To se stane asi proto - jako mně - že jsem listy moc vymazala v obavě, aby se suché moc do těsta nezapekly :D

  4. Upečené podlesníky podáváme se zakysanou smetanou - buď ještě dosolené a trochu posypané práškovým česnekem nebo pocukrované a s jakýmkoliv džemem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 397 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podlesníky z jogurtu na sladko i na slano

Tématické fráze: podlesníky jogurt na slano recepty z jogurtu naslano brambory na sladko bily jogurt na sladko bílý jogurt recepty babicciny podlesnik na sladko bílé hlávkové zelí recepty závin na slano