Rýžový kynutý knedlík s burizony - bez lepku

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: cca 1 hodina 3-4 porce Přílohy 0 názorů

Suroviny

300 g rýžové mouky
(měla jsem mouku rýžovou nativní výběrovou)
1/2 kl soli
3 hrsti rýžových burizonů
1 vejce
1/2 kostky droždí + špetka cukru
(já použila tmavý třtinový)
1/4 l teplé vody
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vsypeme do mísy, přidáme burizony a sůl. Promícháme.

  2. V sypké směsi vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou a přisypeme špetku cukru. Necháme 5 minut odpočinout - droždí začne pracovat.

  3. Přidáme vejce a směs dobře prohněteme. Necháme kynout asi 20 minut na teplém místě.

  4. Vykynutou směs vyklopíme na vál a zpracujeme do dvou válečků - trošku podsypáváme rýžovou moukou, pokud se lepí (já jsem válečky finálně tvarovala mokrýma rukama).

  5. Vaříme v osolené vodě asi 5-7 minut z každé strany.

  6. Po vyndání z vody klasicky propíchneme vidličkou nebo špejlí. Nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Do těsta můžeme také přidat nasekané bylinky.

Knedlík je jednoduchý, bezlepkový, nadýchaný a chutná jako klasický kynutý knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový kynutý knedlík s burizony - bez lepku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: knedlík rýžový ryzovy knedlík

Zapomněl/a jsem heslo