Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 125 kJ / 2 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 605,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme.
Krok 2: Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru, jedné až dvou rovných lžiček pektinu v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Pektinu nedáváme více, abychom neměli z rybízu džem. Směs musí po odkápnutí stranou, například na talířek, jen lehce želírovat.
Krok 3: Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj. Pak je pevně uzavřeme čistými, suchými víčky.
Krok 4: Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby.
Krok 5: Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti.
Krok 6: Rybíz à la brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové.
Zveřejněno 20. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červený rybíz à la brusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJkY
Moje poznámka
Červený rybíz à la brusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJkY
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 1 hodinou
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno před 23 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 7 minutami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 43 minutami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 1 hodinou
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 1 hodinou
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 2 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 4 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 4 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 7 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 8 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 10 hodinami
Tématické fráze:
brusinky z červeného rybízu,
náhražka brusinek k sýrům,
červený rybíz brusinky,
červený rybíz jako brusinky,
naložený červený rybiz,
bobule cerveny rybiz,
recepty červený rybíz,
recept na brusinky z červeného rybízu,
zavařené brusinky s červeným rybízem,
jablečný pektin recept,
červený rybíz,
brusinky z červeného rybízu recept,
rybiz jako brusinky,
červený rybíz a la brusinky je nutné ocet
Suroviny:
rybíz červený,
voda,
ocet,
cukr krupice,
voda,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.