Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červený rybíz à la brusinky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 125 kJ /
2 420 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy605,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Krok 2: Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně, kterou připravíme rozpuštěním (svařením) cukru, jedné až dvou rovných lžiček pektinu v decilitru vody, kde ho necháme na mírném ohni deset minut povařit. Pektinu nedáváme více, abychom neměli z rybízu džem. Směs musí po odkápnutí stranou, například na talířek, jen lehce želírovat. Krok 3: Zbytečně razantně rybíz nemícháme, abychom zachovali bobule celé. Po provaření plníme horkým rybízem čisté suché skleničky asi centimetr pod jejich okraj. Pak je pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Krok 4: Skleničky otočíme na cca pět minut dnem vzhůru (jako u marmelád) a sterilovat je už není nutné. Po vychladnutí uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby. Krok 5: Pokud chceme, můžeme cukernou lázeň ochutit například skořicí, hřebíčkem nebo badyánem, ale nutné to není, a ne každému svědčí kořeněná chuť. Zkrátka, vše dle vlastní chuti. Krok 6: Rybíz à la brusinky používáme ke grilovanému nebo pečenému masu, jako "dip" k sýrům, nebo jako náhražku brusinek ke svíčkové.

Zveřejněno 20. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červený rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červený rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJkY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brusinky z červeného rybízu, náhražka brusinek k sýrům, červený rybíz brusinky, červený rybíz jako brusinky, naložený červený rybiz, bobule cerveny rybiz, recepty červený rybíz, recept na brusinky z červeného rybízu, zavařené brusinky s červeným rybízem, jablečný pektin recept, červený rybíz, brusinky z červeného rybízu recept, rybiz jako brusinky, červený rybíz a la brusinky je nutné ocet

Suroviny:
rybíz červený, voda, ocet, cukr krupice, voda,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu