Jablka ve skořicovém těstíčku

Sladká jídla Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Sladká jídla Doba přípravy: 20 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

8 lžic hladké mouky
1 vejce
2 lžíce cukr moučka
3/4 hrnku mléka
2 lžičky mleté skořice (kdo má rád, může dát více)
4 jablka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s cukrem, přidáme mléko, vejce a skořici. Důkladně (nejlépe ručním šlehačem) promícháme.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky nebo měsíčky o tloušťce cca 1 cm.

  3. Obalíme v těstíčku a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Na sucho nedoporučuji, těsto se pak trhá. :-)

Komentáře k receptu Jablka ve skořicovém těstíčku

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krájala som na kolieska a jablká nelúpala. Vždy používam jablká so šupkou. :-) Takéto jablká som robievala, ale škoricu ma nenapadlo pridať. Ďakujem za výborný nápad. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept smažená jablka ve skořicovém těstíčku jabka ve skoricovem testicku recepty z jablek