Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 460 kJ / 3 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,38 g |
Tuky | 173,16 g |
Vláknina | 34,68 g |
Cholesterol | 484 mg |
Sodík | 917 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 436,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí uděláme těsto, dobře ho propracujeme, nesmí se lepit. Cukru dáme celou dávku, vánočka ani tak není příliš sladká.
Krok 2: Nakonec do těsta zapracujeme rozinky, mandle a co kdo má rád. Necháme kynout nejméně hodinu.
Krok 3: Pak vytvarujeme mazanec a uložíme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě asi 1/2 až 3/4 hodiny kynout. Zatím nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 4: Potřeme žloutkem naředěným mlékem, uděláme do kříže zářezy asi 2 cm hluboké a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 5: Pečeme nejprve zprudka na 200 °C, po chvíli ztlumíme troubu na 170 °C a dopečeme. Celkem pečeme asi 3/4 hod. Pokud povrch mazance moc tmavne, zakryjeme ho papírem na pečení.
Zveřejněno 16. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLWn
Moje poznámka
Kokosový velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLWn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Jelení závitky
Přidáno před 2 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 4 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 minutami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 31 minutami
Houbové rizoto
Konstantin. před 38 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 38 minutami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 41 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 1 hodinou
Guláš SPECIÁL
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 1 hodinou
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikonocni svecenik
Suroviny:
mléko,
žloutek,
máslo,
kokos,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
droždí,
kůra citronová,
rozinky,
mandle
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.