

Torta di spaghetti
Suroviny 4 porce
- 1 balíček špaget
- 20 g koření Rajčinky s bazalkou
- 1 velká sklenice zeleninového leča
- 1 malá sklenice leča s klobásou
- 300 g sýru Eidam
- 3 kuřecí řízky
- olej
Postup přípravy receptu
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete velkou sklenici se zeleninovým lečem a malou konzervu leča s klobásou (klobásu nakrájíte), trochu podusíte.
Pak smícháte nedovařené špagety s touhle směsí, dáte na pekáč, navrch nasypete Rajčinky s bazalkou a pokladete sýrem - my lenoši plátky sýra, vy pečlivější nastrouhaným - (pozn. nastrouhaný je chutnější). Sýr musí být všude tam, kde jsou rajčinky (aby se nepřipálily). Samozřejmě trošku posolíme, případně dochutíme chilli. No a pak dáme tak na hodinku zapéct do trouby.
Torta di spaghetti je výborná s okurkou a pochutnáte si na ní i za studena. Pekáč vydrží tak na dva obědy pro dva lidi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Torta di spaghetti
-
KucharinkaAla: Dobrý den, to jsou křupavé rajčatové vločky. Já si je dávám třeba jen na chleba s pomazánkovým máslem. Více se dozvíte u nás https://www.kopra.cz/rajcinky-s-bazalkou
-
A co to jsou ty Rajčinky?
-
bofinka: Je fakt, že používat už hotové konzervy, není asi úplně in, ale je fakt, že jsem ty špagety zkoušela dělat z čerstvých rajčat a paprik a prostě to nebylo ono.
-
bofinka: Tak ony se tak nějak ty vůně a chutě prolnou s tím kuřecím. Možná máte pravdu, ale zkoušet to nebudu. Tak jak jsem ten recept napsala je výsledek výbornej. Je to velká dobrota, tak proč to měnit.
-
I predbezne duseni na panvi konzervovanych preparatu mi prijde jako zbytecnost, kdyz pak vse jeste zapekame hodinu
v troube.
-
zizala: Já si dovedu představit "dort", kde základem jsou špagety, i jsem jednou něco podobného dělala - uvařené špagety pospojované hustou kořeněnou rajčatovou omáčkou a sýry ( mozzarella, pecorino), upěchované v dortové formě a zapečené. Nechat po vyndání z trouby "usadit", pak to jde po odstranění "límce" i dobře porcovat. Hezky to vypadá a dobře to chutná.
Ale tady vzhledem ke složení mne název docela pobavil.... -
zizala: Dobrý den, vlastně nevím, to je recept mého kamaráda, nikdy jsem se ho na to neptala a už se ani nezeptám, před dvěma roky umřel. Já jsem si ten recept jen vylepšila Rajčinkami. Takže odpověď, bohužel, neznám. Omlouvám se.
-
Můžu se zeptat, proč italský název? Pod názvem Torta di... si představím koláč, kde základem je nějaké těsto.