Mr-ka-tu

Olí Kuchařka: Olí

Doba přípravy: 40 minut Ryby 0 názorů

Suroviny

brambory na kaši
mléko
tuňák v oleji
mrkev
cibule
rukola nebo polníček (nebo obojí)
sůl
voda na vaření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory bez slupky, připravíme nastrouhanou mrkev a plechovku s tuňákem. Olej potřebovat nebudeme, protože mrkev osmahneme na tom oleji z plechovky a dáme stranou. Nemusí být teplá, až budeme dělat oblohu.

  2. Až se uvaří brambory, tak scedíme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši. Zatím na pánvičce po mrkvi osmahneme cibulku a přidáme tuňáka. Stačí pár minut.

  3. Důležité je zdobení. Takže první kaši, do ní důlek, do důlku tuňák s cibulkou a kolem mrkev. Proto MR-KA-TU. Jako Mrkev, Kaše, Tuňák. To jsme vymyslely s mamkou, když jsme měly lenoru a nechtělo se nám do obchodu a tohle bylo jediný, co jsme doma našly:-) Ozdobit můžeme něčím zeleným, co v najdeme v lednici. Třeba rukolou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mr-ka-tu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo