Velikonoční placky z Rakús

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

3 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

300 g uzeného vepřového masa
2 vejce
200 ml mléka
50 g strouhanky
pepř
kousek pórku (asi 10 cm)
petrželka
medvědí česnek
olej na vymazání lívanečníku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso umeleme, v míse smícháme s vejci, mlékem a strouhankou, přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekanou petrželku s medvědím česnekem.
    Směs opepříme a promícháme. Solit už není třeba, uzené maso je slané dost.

  2. Lívanečník vymažeme olejem, necháme rozehřát. Lžící roztíráme těsto do vyhřátého lívanečníku a placičky pečeme z obou stran dočervena.
    Podáváme se zeleninovým salátem, výborně se hodí mrkvovo-zelný s křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Velikonoční placky z Rakús

  • Nadja Nadja

    :-) Z uzeného masa jsem ještě karboše nedělala, ale určitě stojí za vyzkoušení. Medvědí česnek nemaje a petrželka zatím nevyrostla, tak dám stroužek utřeného česneku a nasekané kopřivy. Když velikonoční, tak s kopřivami. ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo