Velikonoční placky z Rakús

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

3 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

300 g uzeného vepřového masa
2 vejce
200 ml mléka
50 g strouhanky
pepř
kousek pórku (asi 10 cm)
petrželka
medvědí česnek
olej na vymazání lívanečníku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso umeleme, v míse smícháme s vejci, mlékem a strouhankou, přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekanou petrželku s medvědím česnekem.
    Směs opepříme a promícháme. Solit už není třeba, uzené maso je slané dost.

  2. Lívanečník vymažeme olejem, necháme rozehřát. Lžící roztíráme těsto do vyhřátého lívanečníku a placičky pečeme z obou stran dočervena.
    Podáváme se zeleninovým salátem, výborně se hodí mrkvovo-zelný s křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční placky z Rakús

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    BlaV.: já myslím, že to vadit nebude určitě ;-)

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    možná vyzkouším i mimo velikonoce, jen raději smažím na sádle, ale to snad nebude vadit:-?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-) Z uzeného masa jsem ještě karboše nedělala, ale určitě stojí za vyzkoušení. Medvědí česnek nemaje a petrželka zatím nevyrostla, tak dám stroužek utřeného česneku a nasekané kopřivy. Když velikonoční, tak s kopřivami. ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo