Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

cca 350 g kuřecích prsou vykostěných a bez kůže
1 PL dijonské hořčice
snítka čerstvého estragonu
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
vývar
sůl
chuťově neutrální olej
cca 4 PL smetany
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Po změknutí maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přidáme smetanu a trochu citronové kůry, rychle provaříme.

  3. Odpočinuté prso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme - já s novými brambory, jistě by byla vhodná i rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    bofinka: inspiraci jsem nikde nehledala, byl to okamžitý nápad, že estragon + hořčice + smetana budou chuťově ladit...Mohu se zeptat na důvod, proč kombinovat sušený a čerstvý estragon?

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Poulet à l'estragon ? Delam skoro stejne, jen nedavam horcici, ale podliji bilym vinem. Doporucuji pouzit i trochu suseneho estragonu a pak pridat ve finale estragon cerstvy.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo