Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,87 g |
| Tuky | 89,53 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 20,53 g |
Postup přípravy
Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vínem a vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a zakryté dusíme do měkka (podle stáří ušáčků asi 50 až 60 minut). Krok 2: Smísíme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku, přidáme do kastrolu s masem a prohřejeme. Krok 3: Kousky masa urovnáme do servírovací mísy a přelijeme omáčkou z masa. Krok 4: Podáváme s na másle opečenými plátky bílého chleba.
Zveřejněno 1. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Moje poznámka
Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ox1Q
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 23 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 36 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 40 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 44 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
králičí stehna po po francouzsku,
maso po burbonsku,
králičí přední nožičky na paprice,
file po francouzku,
králík po francouzsku,
králík po francouzsku s kapari
Suroviny:
králík,
máslo,
mouka,
víno bílé suché,
voda,
sůl,
pepř mletý,
bouquet garni,
žloutek,
smetana,
petrželka,
chléb bílý
Komentáře (6)
Nekdy pridam cerstve houby jindy artycoky nebo spargl