Řecké křupavé zelí - skvělé
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým olejem, citronem a bylinkami. Ideální jako příloha k hlavním chodům nebo součást salátů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 573 kJ / 2 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,66 g |
Tuky | 53,55 g |
Vláknina | 174,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 672 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 398,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené zelí dáme do velkého hrnce a spaříme 2 l horké vody. Přivedeme k varu na 1 minutu a hned z vody vytáhneme sítkem do misky.
Do té samé vody vložíme papriky a vaříme 10 min, až paprika lehce změkne. Opět vytáhneme sítkem do misky. Krok 2: Zelí a papriky ještě horké spolu smícháme v jedné misce, přidáme na kolečka nakrájený česnek, olivový olej, promícháme a za tepla je pěchujeme do čistých sklenic. Krok 3: Z horké vody, která zůstane v hrnci, cca 1 l, uděláme nálev z uvedených surovin (Sweet chilli sauce není nutná). Povaříme 10 minut. Chuť nálevu musí být ostrá, slaná a lehce sladká. Do každé sklenice se vejde tak 1 naběračka nálevu. Krok 4: Napěchované sklenice zaléváme horkým vroucím nálevem, počkáme 2-3 minuty, až nálev projde na dno sklenice, dolijeme doplna a zavíčkujeme. Necháme vychladnout, víčka se sama zatáhnou.
Do té samé vody vložíme papriky a vaříme 10 min, až paprika lehce změkne. Opět vytáhneme sítkem do misky. Krok 2: Zelí a papriky ještě horké spolu smícháme v jedné misce, přidáme na kolečka nakrájený česnek, olivový olej, promícháme a za tepla je pěchujeme do čistých sklenic. Krok 3: Z horké vody, která zůstane v hrnci, cca 1 l, uděláme nálev z uvedených surovin (Sweet chilli sauce není nutná). Povaříme 10 minut. Chuť nálevu musí být ostrá, slaná a lehce sladká. Do každé sklenice se vejde tak 1 naběračka nálevu. Krok 4: Napěchované sklenice zaléváme horkým vroucím nálevem, počkáme 2-3 minuty, až nálev projde na dno sklenice, dolijeme doplna a zavíčkujeme. Necháme vychladnout, víčka se sama zatáhnou.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké křupavé zelí - skvělé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1Jr
Moje poznámka
Řecké křupavé zelí - skvělé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1Jr
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 39 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 12 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
řecké zelí,
recke zeli recept,
recept na řecké zelí,
recept s dyńové zelí,
naložene zeli,
připrava řecckeho zeli,
zelí řecky,
recke zeli česnek v oleji,
řecké nakládané zelí,
recepty se zelím,
jak na řecké zelí,
krajene zeli,
recept na řecké na zelí,
recept řecké zeli,
připrava řeckeho zeli,
nakládané řecké zelí,
řecký nálev
Suroviny:
zelí,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
olej olivový,
česnek,
paprika,
ocet,
cukr,
sůl,
semínka hořčičná,
pepř černý,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
chilli,
ocet balsamiko
Komentáře (7)