Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 978 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,17 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rozhodla jsem se, že sem vložím soubor různých omáček, jsou pro všechny, a hlavně pro mladé kuchařinky. Dnes tedy začínám od písmene A.
Omáčky jsou to někdy i zajímavé, ale většinou snadné, rychlé a finančně nenáročné, takže lze jejich pomocí i ušetřit.
Snažím se je pečlivě vybírat, mám jich hodně, tak se snad někomu trefím do chuti.
Pokud by to takto nevyhovovalo, nebo by byly námitky, tak to beze všeho smažu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2019 17:30
Lenunka: ananasová omáčka není asi úplně obvyklá, jeden hezký recept mi to nabídlo...ale tady v receptu mi není jasné, jestli ten ananas uvařím v té šťávě z kompotu či jak....celerových je tady docela dost, nejhezčí asi od Bahuly....
Já si dovolím s Tebou nesouhlasit ....omáčky po kupě a každý si vybere, když chce nějakou určitou, tak mu vyhledávač najde i s doporučeným servírováním.....
Já si dovolím s Tebou nesouhlasit ....omáčky po kupě a každý si vybere, když chce nějakou určitou, tak mu vyhledávač najde i s doporučeným servírováním.....
20. 8. 2019 17:17
já mám k tomu technickou poznámku, zkoušela jsem vyhledat Ananasovou omáčku pomocí vyhledávače a tuto mi to nenašlo. Myslím tedy, že by bylo vhodnější vkládat jednotlivé omáčky zvlášť, například s vhodnou přílohou, než 5 najednou, takhle to kuchtíkovi, co bude hledat třeba celerovou, tento recept nenabídne. Některé omáčky navíc opravdu chtějí doplnit o tekutiny
Venezia: já jako přízemní, samozvaný kuchař Vám musím s politováním říct, že se bez Vašich nezdvořilých komentářů docela dobře obejdu
Venezia: já jako přízemní, samozvaný kuchař Vám musím s politováním říct, že se bez Vašich nezdvořilých komentářů docela dobře obejdu
20. 8. 2019 09:05
bofinka: jj - asi autorka doplní, zřejmě chybka
Venezia: děkuji za to, že jsem se dnes po ránu pobavila tak, jak už dlouho ne. Věta "recepty pro vás, přízemní , samozvanné kuchaře" mne opravdu rozesmála, zvláště ve spojení s tím, jak prý vypadá národ. Snad dál vařte jinou kuchyni a sledujte světové kuchaře , tyto stránky zřejmě nejsou hodné vaší haute cuisine :omg::omg:
Venezia: děkuji za to, že jsem se dnes po ránu pobavila tak, jak už dlouho ne. Věta "recepty pro vás, přízemní , samozvanné kuchaře" mne opravdu rozesmála, zvláště ve spojení s tím, jak prý vypadá národ. Snad dál vařte jinou kuchyni a sledujte světové kuchaře , tyto stránky zřejmě nejsou hodné vaší haute cuisine :omg::omg:
20. 8. 2019 08:38
Nejak si nedovedu predstavit Bylinkovou omacku bez pridani jakekoliv tekutiny na provareni jisky . . .
20. 8. 2019 08:24
A vy jste kdo? Když opisujete Rettigovou? V dnešni kuchyni může sloužit pouze jako oříklad. Nikoliv jako návod na vaření, takové recepty jsou out. A že jsem neořidala žádný recept? Protože vařím jinou kuchyni, sleduji kuchaře světové a nebudu sem dávat jejich recepty pro vás, přízemní , samozvanné kuchaře. Klidně se vrtejte ve vašich receptech, a myslete si, jak jste úžasná a ty kolem vás taky. Proto národ vypadá tak, jak vidíme. A ani nemusíte odpovídat. Číst to nebudu, ruším na své stránce tento web. Díky vám.
20. 8. 2019 06:31
Hezké ráno, to se mi líbí určitě využiju některý recept
20. 8. 2019 00:01
casino: Díky za vtipný komentář! . A přiznávám, že souvislost věty "Vy jste kdo,.." jsem si doteď s ničím nespojovala, politika mne totiž tak velice rozčiluje, že jí raději nesleduji. Ale tady myslím, že ta věta byla použita správně. Zdravím!
19. 8. 2019 23:41
Venezia:
Mně to naopak přijde veskrze praktické
MamlajdaD: " Vy jste kdo,..."
No, tímto se "proslavil" už předposlední prezident, že
Mně to naopak přijde veskrze praktické
MamlajdaD: " Vy jste kdo,..."
No, tímto se "proslavil" už předposlední prezident, že
19. 8. 2019 22:58
magdalenka: Dobrý názor! Děkuji za něj! Buď moc zdráva!
19. 8. 2019 22:49
MamlajdaD: Ja by som na "Veneziu" ani nereagovala...
19. 8. 2019 22:29
hosta (moderátorka): Děkuji! Snad ty recepty opravdu někomu přijdou vhod! Moc zdravím!
19. 8. 2019 22:23
MamlajdaD: Není to sice úplně typický způsob přidávání receptů, ale věřím, že své příznivce najde. Koneckonců jsou zde podobně vloženy např. recepty na různé dortové krémy - a setkaly se s poměrně velkým úspěchem. Argument, ze si někdo může koupit kuchařku je trochu mimo - to jistě může, ale tyto stránky právě slouží k tomu, aby si nikdo kuchařku kupovat nemusel, pokud nechce. A hledat u tzv. profikuchařů může kdokoliv a kdykoliv, jen vymění název stránky Topreceptů za Google Chrome či podobný vyhledávač
19. 8. 2019 21:24
Venezia: Ale kvůli vám jsem sem ten seriál nedávala. Ale je fakt, že vy to tady "nezahlcujete", zatím jste sem nevložila ŽÁDNÝ recept. Zato za cca dva a půl měsíce třináct komentářů a jestli jsou všechny takového charakteru jako tento, tak potěš pámbu, jak se říká! I záporný komentář se dá napsat zdvořileji, ale to vás doma asi nenaučili. A můj dotaz nebyl směrovaný vám, ale moderátorkám, které mají právo takto rozhodovat Vy jste kdo, že si to právo osobujete a chcete rozhodovat o "zahlcování"
19. 8. 2019 21:12
Mě tedy otravujete s vaším seriálem. Kdo to potřebuje, koupí si kuchařku nebo hledá recepty od profi kuchařů. Zahlcujete to tady .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 7 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 8 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Další recepty
Tématické fráze: ananasova omáčka celerová s ananasem
Suroviny: kompot ananasový, mouka hladká, smetana, máslo, cibule, mléko, koření, bylinky, cibule šalotka, křen, mléko, ocet, pepř bílý, jíška máslová, sádlo, mouka hladká, nať celerová, cibule, sůl, smetana kysaná, cibule, máslo, mouka hladká, chléb, víno bílé, ocet, karamel, sůl
Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QM37
29 názorů