Buštěhradské pohankové lívanečky

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 40 minut 8 lívanečků Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

mléko podle potřeby na uvaření pohanky
300 g uvařené pohanky
1 velké vejce
50 g polohrubé mouky
4 velké stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pohanku v mléce hodně do měkka. Přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a umícháme těsto. Pečeme na lívanečníku dozlatova.

  2. Dávám jí vařit více, zbylou pohanku na talíři omastíme rozpuštěnou slaninou. Slanou pohankovou kaši podáváme k různým masům.

Poznámka

Název jsem dala proto, maminka pocházela z Buštěhradu a lívanečník, na kterém je peču, jí vyrobil můj děda do výbavy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buštěhradské pohankové lívanečky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo