Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy děda

Řezy z máslového ořechového těsta ještě zatepla natřené žloutkovou polevou s cukrem jsou jednoduché na přípravu a chuťově vynikající. Lépe se uchovávají nenakrájené - poleva zabraňuje vysychání korpusu a řezy tak vydrží déle jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 30 min

100 min (70 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 7. 2009 21:18

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 869 kJ / 6 422 kcal
Bílkoviny95,98 g
Tuky335,75 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy745,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

30. 4. 2010 17:34

Obľúbený múčnik mojej mamky, sprevádzal ma celé detstvo...Povrch ešte mamka cik - cakovite pokvapkala roztopenou čokoládou (polevou). Tiež ho piekla už moja stará mama. Pretože viem, že je skvelý +!

Jiřička

30. 4. 2010 13:28

Tyto řezy peču každé vánoce a ještě nikdy nikdo salmonelou neonemocněl. Jsou moc dobré a je pravda, že ta poleva z nich dělá výborné papaníčko. Doporučuji vyzkoušet a ničeho se nebát.:-):-p:-)

eva hubova eva hubova

30. 4. 2010 07:51

My taky tyhle řezy známe jako Žloutkové řezy,recept máme co já pamatuji nejmíň 30let a nikdy salmonelu jsme v rodině neměli:-))jsou:-p:yes:+4

Irrena Irrena

30. 4. 2010 07:28

Natalko určitě vyzkouším, vypadají báječně a dávám bodík:yes::yes:

tejaja tejaja

25. 12. 2009 08:40

Nevšimla som si komentár Iness, ať teraz. My tieto rezy pečieme už desaťročia, piekla ich už moja babibška, len ich poznáme pod jednoduchým názvom Žĺtkové rezy. A ešte nikto nikdy nemal salmonelózu. Poleva sa leje na horúci koláč,salmonele na zničenie stačí 10 minút teplota nad 80 °C.
Zato manžel dostal samonelózu v jedálni , kde baktérie boli dokázané v čiernom korení. Nebudem teraz koreniť ?
Zbytošne sa robí teraz zo salmonely strašiak, iste, opatrnosť je namieste v lete pri vysokých teplotách a istých jedlách, ale zase vidieť za každým vajíčkom zástup sakmonel mi pripadá hlúpe.

pasifa

24. 12. 2009 23:09

:yes::yes::yes::-p

yanull yanull

23. 12. 2009 11:01

Iness, dovlím si odepsat, tyto řezy dělá dobrými právě ta žloutková poleva, protože spodek se peče jen z bílků. Myslím si, že s jinou by to šlo, ale nebylo by to ono. Já do té polevy dávám ještě rum a nikdy nám z ní nic nebylo, rum používám jako konzervační činidlo :-):-)

Iness Iness

21. 7. 2009 13:12

Ta poleva zavání salmonelou :-D ALE !!!! Určitě jsou moc dobré. Natálko nezkoušela jste na ně dát i jinou polevu?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechové řezy ořechové řezy se žloutkovou polevou žloutkové řezy ořechové ořechové žloutkové řezy žloutkové ořechové řezy žltkové rezy ořechovo žloutkové řezy ořechový koláč se žloutkovou polevou ořechový žloutkový řez ořechové tyčinky se žloutkovou polevou žloutkové řezy s ořechy řezy se žloutkovou polevou orechovy řez se žloutkovou polevou ořechove tyčinky s citronovou polevou orechovy rez ořechové řezy na plech skvělé řezy řezy s ořechy skvělé ořechové řezy recept ořechové řezy

Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, bílek, žloutek, cukr moučkový, tuk

TopRecepty.cz

Ořechové řezy děda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwlp