Pytlácký králík

zizala Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny + marinování PT2H00M 4-6 porcí Jiné maso 11 názorů

59

Suroviny

Marináda:
2 lžíce oleje
tymián
mletý bílý pepř
2 stroužky česneku
petrželka
1 králík
hladká mouka
cibule
čerstvé houby
brambory na čtvrtky
plátky slaniny
vývar (i z kostky)
smetana
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladnu přes noc.

  2. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub, bramborami a poklademe slaninou.

  3. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne.

  4. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pytlácký králík

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jitkas: :-) Děkuji. Od té doby, co zemřel tchán, jsem králíka nedělala. Zbytek mojí rodiny králíky konzumovat odmítá :-/ S tchánem jsem si vždycky pochutnávala společně, králíky tenkrát ještě chovali moji rodiče a tak byl přísun kvalitního masíčka... kde ty doby jsou :-(

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Pytlacky urcite, neb kde ho vzit a nekrast. Vypada to uzasne, podle meho gusta o chuti nepochybuji, same dobre veci + houby, paradni!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    dexulka: :-) :-K Moc děkuju za fotku:yes::-*, jsem moc ráda, že chutnalo ;-):-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Díky moc,pochutnali jsme si :-p Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Vosičko, díky, mám radost, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • vosickag vosickag

    dnes jsem vařila k obědu přijeli rodiče a všem moc chutnal.děkuji za recept.

    Odpovědět

  • panvicka panvicka

    Dělám podobně, chtěla jsem vložit recept, ještě že jsem si to prohledala, já tam ještě přidávám Moravanku a mraženou zeleninu( mrkev, hrášek,kukuřice) a s tou smetanou fakt moc mňamka.Dávám bodíka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    No, ale to mi děvčata děláte takovou radost, když vám chutná...díky za pochvalu:-*:-* A fotky jsou moc hezké, Boubelindo:yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Boubelindo:-),móóóc pěkné fotečky:-p.Posílám tobě i Žížale boďku a jak se podělíte je na vás;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    :yes::yes::-*:-* Moc dobré.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    manzel si velmi velmi pochutil...ja som ochutnala len na vidlicku...chuti to naozaj ako pripravovane v lese..tymian dal tomu tu spravnu atmosferu...ja som do marinady dala kvoli umocneniu dojmu aj za lyzicu korenia na divinu. zemiaky som si osobne vykopala u mamky na zahrade a supka bola tak jemnucka, ze som ich len starostlivo ocistila a dala som ich cele na pekac. hriby som mala len kupene zampiky a ako keby tam ani neboli...uplne sa stratili... by to chcelo asi tie spravne vonave lesne. zizala...tvoje recepty su ako vzdy plusove.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept králík králík na houbách se smetanou pytlácká polévka recept příprava králíka pitlačky pytlácké brambory králík na hrášku pytlácký řízek pytlacky gulas králík recepty recept králík francouský králík -nejlepší recepty pitlácký řízek recepty kralik králík recept polévka pytlácká králík čtvrtky recept se špenátem králík zapečený s brambory a moravanku pečený králík s bramborami a šlehačkou recept pytlacke brambory

Zapomněl/a jsem heslo