Pytlácký králík

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 2 hodiny + marinování 4-6 porcí Jiné maso 11 názorů

Suroviny

Marináda:
2 lžíce oleje
tymián
mletý bílý pepř
2 stroužky česneku
petrželka
1 králík
hladká mouka
cibule
čerstvé houby
brambory na čtvrtky
plátky slaniny
vývar (i z kostky)
smetana
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladnu přes noc.

  2. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub, bramborami a poklademe slaninou.

  3. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne.

  4. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pytlácký králík

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jitkas: :-) Děkuji. Od té doby, co zemřel tchán, jsem králíka nedělala. Zbytek mojí rodiny králíky konzumovat odmítá :-/ S tchánem jsem si vždycky pochutnávala společně, králíky tenkrát ještě chovali moji rodiče a tak byl přísun kvalitního masíčka... kde ty doby jsou :-(

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Pytlacky urcite, neb kde ho vzit a nekrast. Vypada to uzasne, podle meho gusta o chuti nepochybuji, same dobre veci + houby, paradni!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    dexulka: :-) :-K Moc děkuju za fotku:yes::-*, jsem moc ráda, že chutnalo ;-):-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Díky moc,pochutnali jsme si :-p Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Vosičko, díky, mám radost, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • vosickag vosickag

    dnes jsem vařila k obědu přijeli rodiče a všem moc chutnal.děkuji za recept.

    Odpovědět

  • panvicka panvicka

    Dělám podobně, chtěla jsem vložit recept, ještě že jsem si to prohledala, já tam ještě přidávám Moravanku a mraženou zeleninu( mrkev, hrášek,kukuřice) a s tou smetanou fakt moc mňamka.Dávám bodíka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    No, ale to mi děvčata děláte takovou radost, když vám chutná...díky za pochvalu:-*:-* A fotky jsou moc hezké, Boubelindo:yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Boubelindo:-),móóóc pěkné fotečky:-p.Posílám tobě i Žížale boďku a jak se podělíte je na vás;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    :yes::yes::-*:-* Moc dobré.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    manzel si velmi velmi pochutil...ja som ochutnala len na vidlicku...chuti to naozaj ako pripravovane v lese..tymian dal tomu tu spravnu atmosferu...ja som do marinady dala kvoli umocneniu dojmu aj za lyzicu korenia na divinu. zemiaky som si osobne vykopala u mamky na zahrade a supka bola tak jemnucka, ze som ich len starostlivo ocistila a dala som ich cele na pekac. hriby som mala len kupene zampiky a ako keby tam ani neboli...uplne sa stratili... by to chcelo asi tie spravne vonave lesne. zizala...tvoje recepty su ako vzdy plusove.

    Odpovědět

Tématické fráze: králík recepty recept králík recept na králíka recepty z králíka králík recept recepty na králíka nejlepší recepty na králíka top recepty z králíka králík na houbách se smetanou pytlácká polévka příprava králíka pytlácké brambory recept příprava králíka pitlačky králík nahrášku nejlepší recepty z králíka recepty kralik nejlepší recept na králíka králík na moravance recepty na připravu králíka

Zapomněl/a jsem heslo