Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 698 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,24 g |
Tuky | 110,34 g |
Vláknina | 9,70 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,72 g |
Sacharidy | 49,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Havířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y3E6
Moje poznámka
Havířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y3E6
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jídlo havířina,
recept bramborove noky s,
uhlířina havířina,
brambory s noky -havířina,
havlířina,
recept:královské zelí.mrzí mě,že jsem tento....,
jak se dělá havířina,
havyrina,
co je to havířina s cibulkou,
nočky s brambory a cibulkou (havířina),
nejlepsi recepty na havirinu,
recepty z brambor - havířina,
havířina na jídlo,
haviřina jidla,
hruba mouka o broucích
Suroviny:
brambory,
vejce,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pepř,
olej olivový,
máslo,
cibule,
slanina,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
bohynovka: Jen se rozhlédněte třeba právě po těchhle stránkách, z kolika bramborových špalíčku se staly gnocchi! Přitom v Čechách je například k zelí dělávaly už naše babičky, které se italskou kuchyní rozhodně neměly kde inspirovat.
Mimochodem v Itálii nedělají "ňoki" jenom "di patate", z brambor, ale i z jiných surovin včetně mouky. Výborné jsou z tvarohu, nebo chcete-li z ricotty, s přidáním sýra, někde tu je skvělý recept od tejajy.
A recept je fajn, moc se mi libi!
Jsem taky ráda, že ještě někdo nazývá normální české noky česky a nedělá z nich módní gnochi. Vždyť se u nás vaří od pradávna!