Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

aldozlom Kuchař: aldozlom

Doba přípravy: 2-3 hodiny 4-6 porcí Hovězí maso 16 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg hovězích líček
3 velké mrkve
3 petržele
lžíce protlaku
sůl
pepř
200 ml červeného vína (suchého)
cibule
máslo
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo, ale aby zároveň nebyl moc velký. Jinak by se mohlo začít nedostatečnou teplotou začít dusit a vytekla by z něj šťáva.
    Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu.

  2. Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
    Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
    Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě.

  3. Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
    Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
    Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe.

  4. Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

1 2

Tématické fráze: jak se vaři lička jak se vari líčka recept hovězí líčka na víně top recept příprava jídla z hovězích líček jaké víno použít na vaření hovězích líček hovezi na vine s bramborovou kasi hovězí líčka s s bramborovou kaší hovězí líčka s bramborovou s bramborovou kaší hovězí omáčka s kasi jaké maso použit místo líček ? hovezi lička na vine a bramborove pyr jaké víno použít na vaření líček

Zapomněl/a jsem heslo