Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 384 kJ / 570 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,48 g |
| Tuky | 10,78 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 84,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.
Krok 2: V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.
Krok 3: Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme druhou půlkou a zabalíme do alobalu.
Krok 4: Zabalené hrušky dáme na pekáček a v předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 30-40 min, podle tvrdosti hrušky.
Krok 5: Před servírováním zkusíme, jestli je měkká. Podáváme horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3Zg
Moje poznámka
Pečené hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3Zg
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 45 minutami
Staročeský kuba
Přidáno před 3 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 2 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 2 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 3 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 5 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 6 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 7 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 7 hodinami
Tématické fráze:
hrušky pecene,
hrusky pecene s nivou,
pečené hrušky,
peceni s hruskami
Suroviny:
hruška,
víno červené,
cukr,
skořice,
máslo,
zmrzlina
Komentáře (1)