Bezdínkovská rajčatová polévka

Farma Bezdínek Kuchařka: Farma Bezdínek

Polévky 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

2 středně velké cibule nakrájené najemno
2 lžíce oleje na smažení (nejlépe olivový olej Sansa) nebo másla ghí
2 lžíce třtinového cukru (dle sladkosti rajčat)
1 lžíce vinného červeného balzamikového octa
2 dl červeného vína (suché/polosuché)
750 g čerstvě utržených cherry rajčátek
5 stroužků česneku
sůl a pepř dle chuti
1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru, případně vody
bazalka nebo bazalkové pesto na ozdobu
smetana na ozdobu
olivový olej na ozdobu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji či másle restujte cibuli, dokud nezesklovatí. Nasypte cukr a nechte zkaramelizovat. Poté zalijte octem, zredukujte a přilijte červené víno (pokud možno kvalitní suché či polosuché, zkrátka takové, jaké chcete během vaření degustovat).

  2. Restujte tak dlouho, dokud se neztratí asi polovina tekutiny. Pak přidejte rajčátka, česnekové stroužky vcelku, osolte, opepřete a nechte spojit rajčata se základem.

  3. Po asi pěti minutách přilijte vývar nebo vodu a povařte rajčata doměkka, aby se dala hladce rozmixovat – to bude trvat dle druhu rajčat 10–20 minut.

  4. Polévku podávejte ozdobenou lístky bazalky či bazalkovým pestem, lžičkou smetany a pár kapkami olivového oleje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezdínkovská rajčatová polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dokud nezesklovati

Zapomněl/a jsem heslo