Přírodní plátek s křenovou omáčkou

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Omáčky 0 názorů

Suroviny

maso na řízky z krkovice, karé, drůbeží řízky... pro tři osoby
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
cca 150 ml vývaru
cca 60 g čerstvě strouhaného křenu, dle ostrosti
200 g zakysané smetany
špetka cukru - není nutná
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné. Plátky vložíme do pánve s roztopeným tukem a z obou stran osmažíme dozlatova, pak vyndáme a uchováme v teple.

  2. Do pánve s výpekem přilijeme cca 150 ml vývaru (nebo vody), promícháme a uvolníme tak výpek, pak přisypeme čerstvý, jemně nastrouhaný křen dle chuti - ostrosti a bez poklice na mírném ohni necháme krátce povařit. Přisolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, kterou v kelímku dobře rozmícháme. Pánev odstavíme nebo vypneme oheň a smetanu v pánvi dobře rozmícháme s povařeným křenem. Dle chuti (kyselosti smetany) můžeme přidat špetku cukru.

  3. Podáváme s vařeným bramborem, na talíři plátky masa doplníme omáčkou a dozdobíme troškou čerstvě strouhaného křenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Přírodní plátek s křenovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít