Plněná rajčata s ančovičkou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 20 minut + čas na uležení 3 porce Předkrmy 1 názor

Suroviny

3 ks větších rajčat
100 g konzervovaného tuňáka
4 ks naložených ančoviček
2 PL Hellmann´s Mayo Light (může být klasická či jiný druh dle vlastní chuti)
1 PL kaparů (bez láku)
1 PL citrónové šťávy
hrst nasekané čerstvé petrželky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat ponechte na závěr na ozdobu. Odkrojíme opatrně malou část opačného konce, aby mohla "stát rovně".

  2. Do kuchyňského mixéru dáme odkapaného tuňáka s kapary, odkapané naložené ančovičky, citronovou šťávu, petrželku dužinu z rajčat a vše společně promixujeme. Pokud nemáme mixer, bohatě postačí hlubší miska a ruční mixer.

  3. Do směsi poté přidáme majonézu, dle chuti ji můžete ještě přidat, zdá-li se směs příliš slaná díky ančovičkám.

  4. Tuňákovou směsí naplníme vydlabaná rajčata, přikryjeme odkrojenými čepičkami. Nechala jsem asi deset minut v lednici, aby směs pořádně prolnula a mírně ztuhla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná rajčata s ančovičkou

  • Eja57 Eja57

    Kombinace tuňák + kapary + ančovičky+ trocha majonézy určitě:yes: Jen bych použily cherry rajčátka, jako jednoudohubky....normální ( velikostí) plněná rajčata nejsou na servírování ve studené kuchyni podle mne úplně ideální....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo