

Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice
Suroviny ~6
- 2 ks kuřecí čtvrtky
- 400 g vepřové plece
- 2 ks zeleninové čerstvé papriky
- 1 ks cibule
- koření Adžika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Ad%C5%BEika
- rajčesneková směs - http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/:
- 0,5 kg rajčat
- 0,1 kg česneku
- 17 g soli
- olej nesmradlavý
Postup přípravy receptu
Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.
Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.
Maso vložíme do přiměřené misky, posypeme ze všech stran Adžikou, pomažeme rajčesnekovou směsí, polijeme olejem (můžeme dát i odležet) a rozložíme na pomaštěný plech(čtvrtky kůží dolu) a proklademe osminkami cibule.
Troubu mezitím rozpálíme na 250°C a vrazíme tam obložený plech na ~10min. až kraje masa začnou hnědnout.
Poté plech vyjmeme, maso podlijeme asi 1a1/2 šálkem vařící vody, přidáme papriky vnitřkem nahoru, přikryjeme dvěma pásy alobalu, teplotu snížíme na 200°C a vrátíme plech opět do trouby na 15min.
Potom vyjmeme, odstraníme alobal, maso, papriky a čtvrtky otočíme (kůží nahoru). Vrátíme do trouby ale nahoru, přepneme na gril a při stejné teplotě grilujeme asi 10min. než papriky začnou hnědnout a udělá se na čtvrtkách kurčička.
Maso zůstane šťavnaté ,šťávy je dostatek a je díky rajčesnekové směsi přiměřeně slaná.
Podali jsme si to s bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou pažitkou a k tomu rychlá rajčata (olej, bylinková sůl, ocet)
Poznámka od kuchařky
Za inspiraci děkuji "spagetce":
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice
-
Dobrota
-
Jó jo, ty oleje to hrůza. Ty olivové, to co se sem dováží, to by snad nežrala ani řecká prasata.
Nevím jak kdo ale v poslední době se mi jeví náš čistý řepkový jako nejlepší. I slunečnicový mi nějak páchne.
Když to jde, používám sádlo, když mám náladu, koupím syrové a v mikrovlnce vyškvařím....a potom ty škvarky...to jsou vitamíny
-
Tak jste mě potvrdili, že to není jen moje špatné vnímání, když mi některé oleje (i dříve kvalitní), dneska smrdí. Raději je vůbec nekupuju, protože se bojím.... Hezká fotečka a jistě i dobré jídlo.
-
olej nesmradlavý...
+9
-
yes::
-
Anna Kocikova: Upřímnou soustrast
-
Páni to je žraso
+7
A já jsem dnes do hlavy tlačila cuketu
-
Díky za zájem a bodíky.
-
musí to být pochoutka ADŽIKU používám ráda a často
-
-
-
Já ti moc děkuji, že jsem byla inspirací
, rozhodně vyzkouším tvůj výmysl, adžiku my ráádi
-
jídlo vypadá prostě skvěle