Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda

lukee Kuchař: lukee

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 listové těsto
+ cizrna v pytlíku na vysypání, aby těsto nezměnilo tvar
1 pórek
2-3 kuřecí prsa
1 smetana na vaření (200 g)
sýr (použil jsem podle chuti 5 plátků goudy) + sýr na vrch
sůl, pepř
provensálské koření
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo.
    V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové těsto s cizrnou do barvy, která je lehce zlatavá, myslete na to, že těsto budeme dávat ještě jednou do trouby.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření.
    Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájený pórek.
    Směs necháme na pánvi, dokud maso nezezlátne a pórek nezkřehne.

  3. Do zkřehlé směsi přilijeme smetanu a necháme lehce provařit/probublat, poté přidáme plátky sýru, aby se rozpustil.
    Směs na závěr ochutnáme a dochutíme.

  4. Směs necháme lehce vychladnout (musí být stále teplá, aby sýr úplně "neztuhl") a poté klademe na upečené těsto.
    Na směs ve formě přidáme sýr a pečeme na 180 stupňů do zlatova.

Poznámka

instagram -> @vsechnojidlo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo