Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svestak92 Svestak92

Snadný

Suroviny

Porce: Cca 10 větších karbanátků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 049 kJ /
3 836 kcal
Bílkoviny256,45 g
Tuky241,50 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,48 g
Sacharidy84,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5 hodiny. Krok 2: Rajský protlak s cukrem, solí a oreganem rozmícháme v červeném víně, přilijeme vodu a přidáme jemně krájenou červenou cibuli. Krok 3: Z masa tvarujeme větší karbanátky a skládáme je na hluboký plech nebo do zapékací misky, kde je podlijeme. Přikryté dusíme cca 30 minut při 180 °C, poté odkryjeme, přidáme teplotu na 200 °C a dopečeme do zlatova. Podáváme s bramborou kaší nebo s chlebem.

Zveřejněno 1. 7. 2020

Poznámka autora Svestak92

Jde o můj vlastní a první zde zveřejněný recept, budu rád, když necháte komentář, jak vám chutnalo ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3mv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, cibule bílá, cibule červená, jogurt bílý, hořčice plnotučná, vejce, sůl, pepř, koření oregáno, koření tandoori masalo, strouhanka, cibule červená, protlak rajčatový, víno červené, voda, sůl, cukr třtinový, koření oregáno

Přidat fotografie receptu