Máslové rovné rohlíky

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 35 minut +vykynutí 12 rohlíků Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g droždí
40 g moučkového cukru
1 rovná lžička soli
100 g másla
150 ml plnotučného mléka
4 žloutky
1 vejce na potření
sezam, mák, kmín na posypání
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl a ručním hnětačem nebo na robotu vypracujeme těsto, které se nechytá mísy. Mísu vytřeme olejem a těsto necháme dobře vykynout.

  2. Těsto odvážíme na 12 stejných kousků, vyválíme z nich válečky a dáme je na plech s pečícím papírem na 10-15 minut vykynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme.

  3. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C 20- 25 minut, ve středu trouby dozlatova.

Poznámka

Počet rohlíků uděláme podle sebe, jak je chceme velké, aby se neslepily, protože vykynou. Já mám plech 39 cm dlouhý a široký 33 cm a vyjdou mi přesně na milimetr od sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslové rovné rohlíky

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    zmije: Já také rohlíky roluji, tyto ale ne, lépe se plní, mrazím jen co mi zbude, ale to je málo kdy, včera mi jen taktak stačily k večeři, jak se po nich zakouřilo. Odpověděla jsem tak co se zbývajícíma rohlíky, aby nezvlhly a nebyly z nich gumáky. Teď to vypadá jak bych je pekla do mrazáku, ale to je omyl.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    zmije: No na zamražení, jak píše autorka v jednom komentáři, je toto myslím ten nejlepší tvar. ;-):-D<3, pokud nezamražujete, je pak asi jedno, jaký tvar zvolíte. Já asi zkusím tento tvar i nějakou pletýnku nebo žemli. :-K:-8 Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zmije zmije

    Vypadají dobře,ale tvar spíš bagetek.Já rohlíky roluji-ale samozřejmě na chuti to nic nemění.;-)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    MamlajdaD: Moc děkuji, já je nechám vystydnout a po dvou je dám do sáčku a zmrazím. Pak je ráno vyndám a 1 minutu na 100 v mikrovlnné troubě rozmrazím. Rohlíky se bojím nyní kupovat.:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Jaromíra18: Ty rohlíky vypadají moc pěkně, asi je někdy zkusím, (až se mi nebude chtít na nákup)! ;-):-8 Jen malý dotaz: vydrží vláčné déle, než "gumáky" z krámu, že? Alespoň tak soudím podle množství másla ;-):-D. No vzhledem k tomu, že jsem sama, tak se raději ptám, abych z toho za dva dny neměla tvrdolíny. :-8:-D;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo