Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomův vaječňák (vaječný likér)

Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované mléko a netradičně také bílý rum. Vanilkové aroma pak dotáhne chuť k dokonalosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 15 min

90 min (75 min příprava + 15 min tepelná úprava)

16. 12. 2023 20:14

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 357 kJ / 7 495 kcal
Bílkoviny146,32 g
Tuky293,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5,59 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,23 g
Sacharidy1 066,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Při podávání můžete zkusit zasypat trochou skořice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 2. 2024 01:57

Veronika.Hrozna: Veru taky bych měla obavu:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 2. 2024 20:28

A nezkazí se ? S tak málo a slabým 30% rumem?

Sunshine

16. 2. 2024 13:42

Ano, takhle se má dělat vaječňák, né z nějakého salka, pudingu a podobně. Akorát bych radši dala vanilkový extrakt.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: žloutek, rum bílý, mléko kondenzované neslazené, smetana, cukr moučkový, vanilkové aroma

TopRecepty.cz

Tomův vaječňák (vaječný likér)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDYz