Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 511 kJ / 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g |
| Tuky | 14,27 g |
| Vláknina | 14,49 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 931 mg |
| Sůl | 2,23 g |
| Sacharidy | 25,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet.
Šest porcí kapra poklademe kousky másla a uložíme na rozehřátý gril. Opékáme je po obou stranách dozlatova za častého potírání máslem. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka a mírně dozlatova opečeme na másle, pak jí dáme do vymazané formy a do pánve po cibulce přidáme další kousek másla, očištěné, nakrájené žampiony, sůl, kmín a vše podusíme.
Dva kousky, které jsem hustě nakrájela příčně přes kosti až ke kůži, opečeme na oleji dozlatova, uložíme na cibulku do formy a poklademe žampiony. Krok 3: Kousky kapra z části od ocasu rozemeleme, přidáme bílek, česnek utřený se solí a nastrouhanou Nivu. Také jsem směs dala odležet. Pak z ní vytvarujeme 7 stejných malých placiček a obalíme je v polohrubé mouce. Na oleji, kde jsme opékali dva předchozí kousky, osmažíme placičky dozlatova. Pak je napícháme na kousek špejle, dáme do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
Vše podáváme s bramborem.
Šest porcí kapra poklademe kousky másla a uložíme na rozehřátý gril. Opékáme je po obou stranách dozlatova za častého potírání máslem. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka a mírně dozlatova opečeme na másle, pak jí dáme do vymazané formy a do pánve po cibulce přidáme další kousek másla, očištěné, nakrájené žampiony, sůl, kmín a vše podusíme.
Dva kousky, které jsem hustě nakrájela příčně přes kosti až ke kůži, opečeme na oleji dozlatova, uložíme na cibulku do formy a poklademe žampiony. Krok 3: Kousky kapra z části od ocasu rozemeleme, přidáme bílek, česnek utřený se solí a nastrouhanou Nivu. Také jsem směs dala odležet. Pak z ní vytvarujeme 7 stejných malých placiček a obalíme je v polohrubé mouce. Na oleji, kde jsme opékali dva předchozí kousky, osmažíme placičky dozlatova. Pak je napícháme na kousek špejle, dáme do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
Vše podáváme s bramborem.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr třikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL46
Moje poznámka
Kapr třikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL46
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 6 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 28 minutami
Čokoládové slzičky
malaneta před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 2 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 2 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Mutsynka před 3 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky
Hawisa před 4 hodinami
Obrácené pečené řízky
Kmotrajara před 4 hodinami
Suroviny:
kapr,
žampióny,
cibule,
kmín mletý,
sýr niva,
sýr uzený,
tymián,
sůl,
koření grilovací,
bílek,
mouka polohrubá,
česnek,
máslo,
olej
Komentáře (7)
Asi to ale dobré bude...