Jehněčí s mátovým jogurtem

Suroviny

3 jehněčí kotletky
pepř
sůl
olej
250 fazolkových lusků
1 stroužek česneku
Omáčka:
100-150 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžíce mátových lístků
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opekáme kotletky z oboch strán cca 6-8 minút (3-4 min z každej strany, podľa hrúbky). Potom ich vyberieme, dáme na tanier a udržiavame v teple.

  2. Do výpeku dáme fazuľkové strúčiky, jemne osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Krátko, asi 4 min, restujeme.

  3. Do jogurtu pridáme cesnak, trošička soli a mätové lístky a rozmixujeme.

  4. Fazuľky dáme na tanier ku kotletkám a prelejeme mätovou omáčkou.
    Ihneď podávame.

Komentáře k receptu Jehněčí s mátovým jogurtem

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Eja57: :-K Ďakujem. Ja príliš mäso nemusím, ale jahňacinka je moja srdcovka. :-D Mám zdroj, domáci chov, na jeseň vždy kúpim a mám zásobičku. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Už jsem objednala na víkend kotletky....to bude tááááák moooooc dobrý:yes: jehněčí, máta, jogurt, fazolky, česnek....:-K
    Dala bych sto bodíků...( moc nechápu, proč jich je jen pět....)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Eja57: ;-) Díky za upozornenie.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Och:yes::yes::yes:
    Terezko - upřesni v postupu asi - těch 6 minut asi dohromady, ne z každé strany?

    Odpovědět