Jablková pomazánka

Ludmila B Kuchařka: Ludmila B

Zavařeniny 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1,5 kg jablek
3 lžíce kakaa
200 ml vody
2 balíčky vanilkového cukru
200 g hořké čokolády
300 g cukru krupice
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Nastrouháme nebo nakrájíme na menší kousíčky, vložíme do hrnce
    spolu s vodou a polovinou celkového množství cukru a povaříme do poloměkka. Poté rozmixujeme dohladka, přidáme zbytek cukru, vanilku, kakao,rozlámanou čokoládu a na mírném ohni mícháme, pokud se čokoláda nerozpustí. Používáme podobně jako marmeládu nebo jako alternativu místo Nutelly, třeba na palačinky. Velmi chutné.

Poznámka

Zdroj: Lidové noviny z července 2020

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo