Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce

Pomalý hrnec Doba přípravy: 4 hodiny pomalení na II.stupni 0 názorů

Pomalý hrnec Doba přípravy: 4 hodiny pomalení na II.stupni 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 králík
450 g očištěné cukety
150 g špeku
1 cibule
5 sladkokyselých okurek
1 dl nálevu z okurek
mletý pepř
sůl
provensálské koření
plátek másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a vetřeme provensálské koření.

  2. Do kameninové nádoby pomalého hrnce (dále jen PH) dáme na kostky nakrájenou cuketu, okurky a okurkový nálev.

  3. Na drobné kostičky nakrájený špek dáme do velké pánve vyškvařit do zlatavé barvy. Pak ho děrovanou podběrkou přendáme do PH a část puštěného tuku slijeme stranou.

  4. Do zbytku tuku v pánvi dáme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a odhrneme ji k okraji. Do pánve vložíme porce králíka a necháme je ze všech stran prudce osmažit.

  5. Poté vše přendáme do PH, přiklopíme poklicí a hrnec necháme pracovat na II. stupeň (high) 4 hodiny.

  6. Měkké maso vyndáme a uchováme v teple. Do PH dáme máslo a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby dochutíme.

  7. Na nahřáté talíře naservírujeme pyré, porce masa a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem králíka chcípáčka z obchodu. Použila jsem pouze zadní nohy a maso z vykostěného boku. Zbytek byl na vývar.

Komentáře k receptu Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce

K receptu nejsou žádné komentáře.