Hubník s anglickou slaninou

maris Kuchařka: maris

Houby 0 názorů

Suroviny

4 rohlíky
2 velké hrsti lesních hub
1 šalotka
3 vejce
200 g libové anglické slaniny
1 lžíce krupičky
1 lžíce strouhanky + 1 lžíce na vysypání misky
100-150 ml mléka
1 lžíce másla + kousek na vymazání misky
majoránka
petrželka
pažitka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát.
    V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme doměkka. V polovině přípravy přidáme kostičky slaniny a společně dokončíme.
    Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme sníh.

  2. Směs hub a slaniny promícháme s navlhčenými rohlíky, žloutky, zahustíme krupičkou a strouhankou. Promícháme s bylinkami, majoránkou a dochutíme pepřem, solí a nakonec promícháme opatrně se sněhem z bílků.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem (nebo sádlem), vysypeme strouhankou a přendáme do ní připravenou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme cca 35-40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hubník s anglickou slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.