Celerová pomazánka à la humr s mrkví

Pomazánky Doba přípravy: 20 min. 0 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 20 min. 0 názorů

Suroviny

1/2 celeru
2 mrkve
200 ml majonézy nebo bílého jogurtu
(množství podle chuti a podle požadované hustoty)
200 g eidamu (můžete vynechat pro dietnější verzi )
šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a sýr nastrouháme na jemné straně struhadla a promícháme se zbývajícími ingrediencemi. Eidam můžete klidně vynechat a majonézu vyměnit za bílý jogurt. Je to zdravější varianta.

  2. Zdobíme libovolně dle naší fantazie citronovými plátky, čerstvou jarní cibulkou, jablky, petrželkou atd.

Poznámka od kuchařky

Věděli jste, že eidam pochází z nizozemského města Edam? Na výrobu 1 kg eidamu je potřeba 8 l mléka. http://www.sladkyzivot.blog

Komentáře k receptu Celerová pomazánka à la humr s mrkví

K receptu nejsou žádné komentáře.