Špagety s krevetami
Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat, česneku a bílého vína. Během chvíle je báječné jídlo na stole.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,26 g |
| Tuky | 3,08 g |
| Vláknina | 9,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety s krevetami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM5v
Moje poznámka
Špagety s krevetami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WM5v
Nejnovější recepty
Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové medailonky na rozmarýnu
Přidáno před 1 hodinou
Citronové crinkles z bílé čokolády
Přidáno před 2 hodinami
Pizza z listového těsta s plněným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
Smažený sýrový trojboj
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek podle Mirka Kaliny
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice asi trochu jinak
fugarka před 17 minutami
Česnečka II
Kajkajak před 28 minutami
Domácí kmínový chleba
PetraStenzel před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaK. před 2 hodinami
Mramorová bábovka s marmeládou
jurcova1990 před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Stokynka před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Ajkad před 3 hodinami
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Diesel před 4 hodinami
Cuketový perník
lunav1 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 6 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
krevety,
paprika kozí roh pálivá,
česnek,
rajče loupané,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
víno bílé,
olej olivový
Komentáře (20)
To, co me ponekud zarazi, je foto hotoveho pokrmu.
Kdokoli z nas loupal syrove tygri krefy, dobre vi, ze kdyz jim odstranime hlavu a krunyr, zustane mu cista kreveta maximalne s ocaskem.
Tu ale ja na fotu nevidim, vidim jak krunyr, tak "nozky".
Myslim, ze autor si z nas dela tak rochu jundu
Vaše otázka je naprosto zbytečná
No, fakt je, že když vařím pouze 1 porci pro sebe, tak 500g balení mi vyjde na 4 jídla
Včéééra jsem se níže holedbal že u nás budou krevety...
Jj, byly... (resp. stále ještě jsou k mání
"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy."
No, skončily v polífce à la: https://www.toprecepty.cz/recept/48479-rychla-thaj...
Takže se zeptám - pro sebe dáváte 4 krevety, recept (a jídlo na fotografii) je tedy pro jdnu osobu?
Dajda: Tak to se mýlíte, na fotografii je 150 g špaget a jsou přesně navážené a uznávám že jsem udělal chybu a místo 150 g jsem napsal 250 g.
A tím to ukončuji moje vyjádření k tomu receptu, více se vyjadřovat nebudu.
Opravdu napřed vaříte těstoviny?
"250 g špaget" na jednu porci ?
Snad pro neotesaného Otesánka
***
Počet krevet?
V Itálii pár kousků, v ČR násobně více
***
Je otázne, zda má kreveta mozek
Ale už jste zkusili udělat tyto korýše i s hlavičkami a ex post po odlomení z nich vycucnout to so mají v mozkovně?
(u nás budou krevety zítra; jen tak samotné, s rukolou)
Optimalne bych na 1 porci pocitala 100 g testoviny + 4 krevety.
Hlavy je skoda nevyuzit, jsou vhodne na pripravui zakladu, omacka ma pak mnohem vyraznejsi krevetovou chut
https://www.finedininglovers.it/ricette/primi-piat...