Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa s cuketovou nádivkou, pečená na pórku

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 405 kJ /
3 204 kcal
Bílkoviny416,86 g
Tuky137,48 g
Vláknina12,24 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,21 g
Sacharidy71,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vepřového bůčku uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme z venčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy. Krok 2: Rohlíky pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy. Na rohlíky nastrouháme na hrubém struhadle cuketu, osolíme, okořeníme, promícháme a šťávu z cukety necháme vsáknout do rohlíků. Přidáme vejce, pokrájenou papriku, česnek, promícháme a směsí naplníme připravenou kapsu, kterou zavřeme jehlicemi nebo ji zašijeme. Krok 3: Nadívanou kapsu posadíme na pórek, ochutíme pepřem a kmínem, maličko podlijeme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca hodinu, pak odklopíme a dopékáme za občasného podlití a přelití kapsy šťávou doměkka a dozlatova. Krok 4: Hotovou kapsu necháme chvíli odstát, pak ji uvolníme od jehel či provázku a pokrájíme na plátky. Krok 5: Plátky nadívané kapsy, podáváme s pórkovým sosem, cuketovým (kysaným, hlávkovým, patizonovým, dýňovým) zelím a knedlíky dle vlastního výběru a chuti.

Zveřejněno 25. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s cuketovou nádivkou, pečená na pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvGo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s cuketovou nádivkou, pečená na pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvGo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, rohlík, česnek, paprika čerstvá červená, vejce, sůl, pepř mletý, květ muškátový, kost, sůl, pepř mletý, kmín drcený, pórek

Přidat fotografie receptu