Rizoto s krevetami a fazolemi

blikni Kuchařka: blikni

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Mořské plody 5 názorů

Suroviny

200 g rýže
150 g mražených krevet
150 ml bílého vína
250 ml kuřecího vývaru
100 g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu
menší cibule
olivový olej
sekaná petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme 2 lžičky olivového oleje a necháme chvilku osmažit drobně nakrájenou cibuli.

  2. Poté přidáme dobře propranou okapanou rýži a opět necháme chvilku restovat. Až se začne rýže přichytávat, přilijeme bílé víno.

  3. Počkáme, až se všechno víno vsákne a přilijeme 1/3 vývaru a zase necháme tekutinu vstřebat. To opakujeme ještě 2 krát, až spotřebujeme veškerý vývar. Pak by měla být rýže měkká.

  4. Přidáme rozmražené krevety, fazole a sekanou petrželku. Pokud je třeba, dochutíme solí. Před servírováním můžeme ještě posypat sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto s krevetami a fazolemi

Tématické fráze: risoto s krevetami krémové rizoto s krevetami pečená rýže s krevetami krevety ve slaném nálevu rizoto s krevetkami krevety v nalevu rizoto s fazolemi risotto s krevetami rizoto s krevetami a cuketou nálev na rizoto ryzoto s krevetama rizoto z mořských plodů krevetové rizoto šafránové rizito s krevetami rizeto mořský cervene fazole s krevetami rizeto krevety rizeto z krevet rizozo pečena ryže s krevetama

Zapomněl/a jsem heslo