Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 278 kJ / 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,20 g |
| Tuky | 23,18 g |
| Vláknina | 3,96 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 36,76 g |
Postup přípravy
Když se začne vařit, snížíme teplotu, mírně osolíme a necháme pozvolna vařit asi 12 minut.
Zatím očistíme a nadrobno nakrájíme brambory a šalotku. Nasekáme opláchnutou a okapanou petrželovou nať. Krok 2: Uvařenou rybu vyndáme do misky a udržujeme teplou. Do vody kde se ryba vařila dáme brambory a cibuli, přivedeme opět k varu a vaříme do změknutí. Jsou - li brambory měkké , rozmixujeme vše do hladké konzistence, přilijeme smetanu, případně můžeme zředit mlékem. Krok 3: Vložíme rybu, okořeníme muškátovým květem, pepřem a dle chuti dosolíme. Přivedeme zvolna k varu ale už dál nevaříme, odstavíme a vmícháme máslo. Ihned podáváme a na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skotská smetanová rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Y4v
Moje poznámka
Skotská smetanová rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Y4v
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
filet z tresky,
brambory,
cibule šalotka,
voda,
smetana,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
květ muškátový,
pažitka
Komentáře (3)