

Skotska slavnostni rybi polevka
Suroviny 6 osob
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g mrkve nakrájené na kostičky
- 100 g pórku nakrájeného nadrobno
- 100 g cibule nakrájené na kostičky
- 100 g brambor nakrájených na kostičky
- 35 g hladké mouky
- 1 lžíce anglické hořčice
- 250 g uzeného lososa
- 250 g uzeného halibuta nebo platýze
- 250 g loupaných menších krevet
- 250 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Zeleninu včetně brambor opékejte 3-5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.
Zalijte minimálně 1 litrem vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete až budou brambory téměř měkké.
Potom přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni aspoň 10 minut. Zjemněte smetanou a krátce povařte.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu vynikajici polevka, kterou s oblibou delame na vanoce....nikdy nezbyde na druhy den :-) misto soli muzete pridat podravku, doda lepsi chut....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skotska slavnostni rybi polevka
-
velmi pěkný receptík na rybí polévku,moc se mi líbí a určitě vyzkouším
+1
-
Polevka vypada uzasne urcite si recept ulozim a vyzkousim. i foto je krasny.
-
Tato skvělá rybí polévka se vaří v jedné pražské rybí restauraci a má v ní "lžička stát". Mrzí mě, že zde zůstala zcela nepovšimnuta
. Tak jsem to napravila a dnes v rámci rodinné oslavičky uvařila a je velice chutná, doporučuji
. Jen v receptu je chyba, nepatří tam 250g uzeného lososa, ale normálního(tj.patří tam normální ryba i uzená).Já jsem použila kousek normálního lososa+ okouna nilského a kousek uzeného lososa a krevety
+ foto