Špagety s bazalkovými houbami (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny 4 porce

500 g mražených (čerstvých) hub
4-6 stroužků česneku
150 ml tekutého nearomatického rostlinného mléka (ne Zajíce)
rovná KL škrobu
2 PL olivového oleje
1PL sušené nebo 2 PL čerstvé bazalky
2 vrchovaté PL lahůdkového droždí
sůl
pepř
bezvaječné špagety 500 g

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, až zavoní, zasypeme bazalkou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a 5 minut podusíme. V nemléce rozmícháme škrob a droždí. Houby jím zalijeme, necháme zhoustnout a máme hotovo.

  2. Špagety uvaříme podle návodu.
    Omáčka by měla být hustší, aby ze špaget nestékala a zároveň výraznější, aby se ve špagetách chuťově nerozplynula. Kdo je "bazalkový", klidně dá bazalky více.

Komentáře k receptu Špagety s bazalkovými houbami (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty