Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Kapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A ještě na mnoho dalších možností upotřebení je využijete, pokud je zavaříte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 928 kJ / 3 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,50 g |
Tuky | 164,00 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kouzlem tohoto receptu je, že papriku vejdete v neuvěřitelném množství do jedné skleničky. Vklouzne tam sama, je měkká a krásně ohebná a nemusíte ji tam ukládat syrovou a neohebnou. Ušetříte sklenice, čas a pracné vkládání paprik do sklenic. Použijte gumové rukavice, vše pálí a klouže. Šetříte místo a 4 sklenice stačí pro běžnou roční spotřebu kapie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2021 12:08
Dělám je tak, že kapie zaliju normálním nálevem na okurky z bzeneckého octa a do každé skleničky přidám menší lžíci oleje. Pak steriluji. Sterilace se mi zdá mnohem lepší řešení, než používat Deko, které obsahuje jedovatou kyselinu benzoovou v docela vysoké koncentraci (4,5%). Výsledkem je sladkokyselá kapie, výborně se hodící do salátu a budapešťské pomazánky
10. 3. 2021 07:25
Tonja: Já bych, ty z obchodu vynechala, nemají tu zralost, pro dobrou vůni a chuť. Sterilovat na 10 minut na 90 stupňů, jen kvůli jistotě, když není studený sklep, to také můžeš. Kapie se nerozvaří.
10. 3. 2021 01:19
Líbí se mi na tomto receptu, že se nemusí sklenice s paprikami následně sterilovat. A líbí se mi, že je tento způsob po mnoho let v praxi ověřený. Díky, Veroniko.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 12 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 32 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 9 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Suroviny: kapie, voda, ocet, cukr krystal, olej, zelenina
Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oG2z
3 názory