Blesková polévka s vaječnou zavářkou

Suroviny

3 lžíce másla
3 vejce
1 l zeleninového vývaru
1-2 lžíce krupice
2 ks brambor
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
1 stroužek česneku
špetka soli a pepře, petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Máslo pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přidáme rozklepnutá a rozmíchaná vejce.

  2. Zlehka mícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.

  3. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme na drobno nakrájené brambory a kořenovou zeleninu - také nakrájenou na drobno. Osolíme, opepříme.
    Polévku důkladně zamícháme (ráda se připaluje).

  4. Před koncem vaření přidáme do polévky prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu Blesková polévka s vaječnou zavářkou

K receptu nejsou žádné komentáře.