Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 890 kJ / 3 559 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,74 g |
| Tuky | 298,03 g |
| Vláknina | 13,24 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 616 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 34,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z fenyklu odřízneme lístky a odložíme stranou.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Zveřejněno 27. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Moje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 2 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 4 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 16 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 16 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
fenykl,
cibule,
olivy,
citron,
česnek,
rozmarýn,
víno bílé suché,
sůl,
pepř
Komentáře (1)