Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 890 kJ / 3 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,74 g |
Tuky | 298,03 g |
Vláknina | 13,24 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 616 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 34,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z fenyklu odřízneme lístky a odložíme stranou.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Zveřejněno 27. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Moje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 12 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 15 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 26 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 32 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
fenykl,
cibule,
olivy,
citron,
česnek,
rozmarýn,
víno bílé suché,
sůl,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.